Prøvestriper

Kopiert URL til utklippstavlen
Vilde Salhus Røed Prøvestriper (2014) grønn. Fotografert av Bjarte Bjørkum, 2024
Kopiert URL til utklippstavlen

Prøvestriper

Leie kr 500 /mnd Lei et kunstverk i inntil 20 måneder. Du betaler 5% av kunstverkets totale verdi hver måned. Etter 20 måneder, blir verket regnet som nedbetalt og du eier kunstverket. Det er ingen bindingstid. Les mer under "Personvern".
Kjøp kr 10 000 + 5% kunstavgift
Hentested
Vestland

Versjon ø85, f32, 0-130-130, 3+1… sek

Unik C-print laget i mørkerom uten fotografisk negativ.
41,5 x 50,8 cm.

Innrammet i eik med ar/uv-glass.

 

Prøvestriper (Test Strips) er fotografier laget med utgangspunkt i notater jeg har gjort i mørkerommet flere år tilbake. Som fotostudent noterte jeg alltid ned hvordan jeg kopierte fotografiene mine, og jeg tok vare på alle prøvestriper med notater på baksiden. Jeg noterte kopiens størrelse, type objektiv i forstørrelsesapparatet, blenderåpningen, sekunder og fargefiltrering. Denne informasjonen mente jeg å kunne få bruk for senere.

Når jeg i ettertid ser på notatene og prøvestripene er det derimot vanskelig å spore hvilke fotografier notatene viser til. Og siden notatene ikke er arkivert kronologisk er det også vanskelig å spore prosessen fra en prøvestripe til en annen, frem mot det som skulle bli en bedre og riktigere kopi. Hvis dette materialet, notatene, faktisk skal være noe jeg får bruk for; hvordan kan jeg bruke det?

Arbeidet består av en serie fotogrammer laget i mørkerom, uten negativ, utfra notatene. På denne måten genererer notatene nye kopier av bilder jeg har laget tidligere. Samtidig er selve bildet, det som fotografiet representerte, borte.

Dokumentasjonsfoto av verket: Bjarte Bjørkum, 2024