Om oss

Leiga er en ny måte å oppdage kunst på, uten forpliktelser. Finn kunstverk du liker og ta dem med deg hjem – i noen måneder eller for alltid. Leiga lar deg enkelt se, kjøpe og leie kunst online.

Du kan leie et kunstverk til 5% av kunstverkets verdi per måned, og etter å ha leid verket i 20 måneder eier du kunstverket.

Opplev kunst på din måte.

Om Leiga

Leiga er en ny nettside som enkelt lar deg se, leie og kjøpe kunst online. Leiga representerer en ny måte for kunden å oppdage og bestille kunst på, og vi har en ambisjon om at Leiga også skal sikre kunstnere mer stabile inntekter.

Som kunstner på Leiga vil du ha mulighet til å leie ut og selge dine kunstverk på en enkel måte til et nytt publikum, mens vi tar oss av papirarbeidet, betalingsprosessen og markedsføringen.

Kunden kan leie et kunstverk i inntil 20 måneder, og betaler 5 % av verkets verdi hver måned. Etter full leieperiode er dermed verket nedbetalt, og kunden eier verket. Alternativt kan det leveres tilbake og kunden får muligheten til å leie med seg et nytt kunstverk i stedet. Kunden er selv ansvarlig for forsikring og opprettholdelse av leieforholdet.

Fagutvalg
Vi har et dyktig fagutvalg bestående av Susanne Skeide (representant for BKFH), Philipp von Hase (representant for NKVN) og Heidi Bjørgan (oppnevnt av VISP).

Støtte
Leiga har mottatt støtte fra Kulturrådet, Bergen kommune, Vestland fylkeskommune og Viken fylkeskommune og driftes av VISP som et prøveprosjekt, foreløpig for de neste tre år.