Mari Amman

MaleriMixed mediaSkulptur
Kopiert URL til utklippstavlen

Mari Amman (f. 1984) er født og oppvokst i Illinois med et skogreservat, atomkraftverk og industrielt landbruk som bakgård. Tidlige filosofiske henvendelser førte til å vie tid til musikalske, danse og kunstneriske sysler. Amman har bodd i Norge siden 2015 og reiser ofte på jobb.

Sublim estetikk og allegori markerer hennes arbeid og samarbeid som inviterer seerne inn i rom med dyp lytting. Bilder, installasjoner, poesi, performance, skulptur og kunstnerisk forskning frembringer en følelse av geologisk og humanitær empati med fokus på parietale aspekter av persepsjon, og vekker undersøkelser om foreslåtte skiller mellom den virtuelle og virkelige, imaginære og legemliggjorte visjonen.

Utdannet og studert med utmerkelser: MFA (2015), BA (2006), historie, interiørdesign, Butoh, fotografi og sosialpsykologi i Illinois, California, Japan og Norge. Forskningsmetodene hennes ga informasjon om ÆSTHETISK RESONANSER, mønstergjenkjenning, visuell kompetanse og kroppsarkitektur. Hun er medlem av NBNK, BONO, LHSA, en EIT Culture & Creativity Expert Evaluator, og forfatter av Le Lapin.

Ammans prisbelønte kunstverk finnes i private og offentlige samlinger, inkludert Art Farm Iowa (USA, 2023) og Arte Expuesto (MX, 2023). Afjordance ble inkludert i AWMAS (UCSB, 2020) Monolittisk bilde og tekst, Allvitende, ble tildelt 1. plass i Imaging New Eurasia-utstillingen i Gwangju (SK, 2015). Hun var poet og artist in residence i Paris (FR, 2023), Bonny Doon (US, 2022), Kjerringøy Land Art (NO, 2020), Angelot-Trélex (CH, 2019), Praksis Oslo og Praxisdansfestivalen (NO, 2017).