Samtale med Lorie Ballage

Leiga hadde høsten 2023 en keramikkutstilling med fire av kunstnerne som selger eller leier ut kunsten sin på Leiga. Lorie Ballage var en av kunstnerne i utstillingen, og i denne samtalen med henne forteller Lorie om sin kunstneriske praksis og hva det betyr for henne å være en av kunstnerne på Leiga.no.

Lorie Ballage har en BFA fra Kunstakademiet i Dundee, Skottland, og en Master of Fine Art fra Fakultetet for Kunst, Musikk og Design i Bergen, hvor Ballage for tiden er bosatt.

Les samtalen under for å lære mer om Lorie Ballage og hennes arbeid.

Hva betyr det for deg å være en av kunstnerne på Leiga?

Leiga er en fantastisk mulighet for oss kunstnere til å gi verkene våre en bredere tilgang.

Fortell oss gjerne om kunsten din?
Hvilke materialer jobber du med, hvilke temaer interesserer deg og hvordan er din kunstneriske prosess?

På en reise rundt det ugjennomførbare er min praksis en dedikasjon til tragedien som en stor ideologisk fortelling. Ved hjelp av keramisk skulptur, installasjon, lyd og tekst kan arbeidene mine oppfattes som våte utopier som tar sikte på å representere potensialet i lengsel og fiasko – spenningen som oppstår som følge av ukontrollerbare hendelser og usikkerhet. Å overgi seg til det ukjente har en iboende aura av motstand, og i dette ligger fantasiene, nyansene, feilene, alt det som definerer oss som individer.

Når vet du at kunstverket du jobber med er ferdig?

Svarene kan aldri komme fra hodet. Det er kroppslig, som en indre kraft som kjenner seg selv. Følelsen som kommer ut av dette instinktet, er tilfredshet.

Fortell oss om kunstverkene du har inkludert i denne utstillingen?

Keramikkskulpturene mine simulerer vannholdige objekter som folk ofte overser, ignorerer eller forkaster. Når jeg arbeider med en organisk prosess, blir den spesifikke identiteten til masseproduserte funksjoner mindre synlig, skjult under glaserte overflater som stimulerer dybdepotensialet i alle retninger. Når jeg forteller historier fra en materiell verden, har jeg også begynt å omfavne begrepet fravær. Fraværet av vann i mange av skulpturene mine vekker en dyp, indre, følelse av lengsel, som manifesterer seg i et iboende ønske om å fylle tomrom.

I desember 2023 åpnet Lorie Ballage utstillingen RIPPLES – RITUALS ved Kunstgarasjen i Bergen. I løpet av 2024 har Ballage utstillinger ved Carl Berner Prosjektrom (Oslo), Galleri ASK (Åsgårdstrand) og the wrong house (Belgia).

Lorie Ballages kunst til leie og salgs på Leiga kan sees her: https://leiga.no/kunstnere/lorie-ballage/

Klikk på lenkene nedenfor for å lese om noen av Lorie Ballages utstillinger i 2023: https://www.kunstgarasjen.no/akutelle-utstillinger/laurieballage