Mari Eriksen

TegningTekstil
Kopiert URL til utklippstavlen

Mitt navn er Mari Eriksen. Jeg er 28 år gammel og utdanna billedkunstner fra Kunstakademiet i Oslo (2021). Jeg arbeider med store rom-installasjoner, performance, skulptur, tegning og tekstil. De siste par årene har jeg laget en stor serie med håndtuftede broderier og pastelltegninger. Det er disse jeg hovedsakelig kommer til å legge ut her på leiga, samt mindre skulpturelle objekter og andre tekstilarbeider. Nå for tiden jobber jeg hovedsakelig med kunstprosjekter for Kongsberg Jazzfestival 2024 og med et formidlingsopplegg på 22 juli senteret. Jeg er Oslo-basert, med atelier på Startblokka på Linderud.

Arbeidene er ment å uttrykke komplekse leve-historier uten klare logiske handlingsganger. Et forsøk på å "ramme inn" situasjoner eller tilstander i og mellom mennesker og et ønske om å bidra til kollektiv og individuell opplevelse av undring og refleksjon; konfrontere "virkeligheten" med noe grunnleggende menneskelig. Jeg vil forme, fortelle og formidle med et sett av materialer og med en insisterende holdning til at noe står på spill. Frykt, fortvilelse, håp og lek undersøkes mens jeg leter, samler, plundrer, setter sammen og viser frem.

Blant materialene jeg bruker, eller som jeg oppbevarer og samler på i atelieret mitt, råder det et ganske subjektivt hierarki. En liten plast-del, et stort rør, gresstrå eller et slitent jernverktøy; alt (og alle) blir inkludert som viktige i mitt liv slik det forholder seg akkurat nå, og alt kan bidra til å realisere idéer om hva virkeligheten er. Jeg holder fast i en upresis og improvisert tilnærming.