Bente Dankertsen

Bente Valentinsen Dankertsen

UkategorisertMaleri
Kopiert URL til utklippstavlen

Jeg er en kunstner (f. 1956) som har vært drevet av samspillet mellom natur og kultur gjennom hele min karriere. Jeg har vært kunstner på heltid siden 1990 og er dypt påvirket av mine observasjoner av materialisme, sosial urettferdighet og det stadig økende forbruket i samfunnet vårt. Jeg har for det meste jobbet som billedkunstner i min yrkeskarriere, men de siste 4 år har mitt materialvalg vært dyreskinn.

Dyreskinnene blir som oftest formet til skulpturer, men ender også opp som rene installasjoner. Mine materialer er som regel hjorte- og reinskinn, nøye utvalgt for deres visuelle innvirkning. Jeg fjerner pelsen fra disse skinnene og bruker tradisjonelle garvemetoder ved hjelp av bark eller andre naturlige stoffer. Hvert skinn har en unik karakter som jeg tar hensyn til i prosessen.

For å forme disse skinnene arbeider jeg med dem mens de fortsatt er våte, slik at den endelige formen forblir konsistent når de tørker. Jeg inkorporerer også andre materialer når det er nødvendig, og jeg har stor glede av å overvåke hvert trinn i den intrikate prosessen.

Arbeidene fremkaller et spekter av følelser, som ofte vekker både fascinasjon og ubehag. Skinnene har ikke gjennomgått de industrielle prosessene som involverer maskiner og kjemikalier som kjennetegner masseproduserte lærvarer.

Jeg arbeider med skulptur, maleri og installasjon.