Hvordan bli en kunstsamler?

Kunsten å samle kunst

I foredragsrekken «Hvordan bli en kunstsamler?» i regi av Østfold Kunstsenter får du vite nettopp hvorfor og hvordan du kan samle samtidskunst.

Vi i Leiga, representert av Aslak Høyersten, daglig leder i VISP,  kommer til Litteraturhuset i Fredrikstad for å fortelle deg hvorfor du bør samle på kunst – og vi gir deg innblikk i hvordan du kan bruke Leiga til å bygge en samling av kunstverkene du elsker.

Som en ny plattform for leie, kjøp og salg av kunst er Leiga en ny måte å kjøpe kuratert kunst på.
Leiga lar deg leie kunstverk for kun 5% av kunstens verdi hver måned i 20 måneder – etter dette er kunstverket ditt.

På leiga.no finner du nøye utvalgte kunstnere, som alle har blitt vurdert av en uavhengig jury av fagfeller. Slik sikrer vi at kunsten på Leiga holder høy standard, slik at du kan være trygg på at du får kvalitetskunst og gjør et godt kjøp.

Leiga er utviklet og driftet av VISP, og er støttet av Kulturdirektoratet, Vestland fylke, Viken fylke og Bergen kommune.

Drevet av VISP – en ideell aktør på kunstfeltet

VISP er kompetanse- og nettverksorganisasjonen for det visuelle feltet i Norge, med hovedkontor i Bergen. VISP arrangerer opp mot 30 kurs og workshops i året, og tilbyr sine medlemmer assistanse, veiledning og rabattavtaler.

Aslak Høyersten – daglig leder i VISP

Aslak Høyersten har vært daglig leder i VISP siden 2010, før den tid har han jobbet innen forskjellige deler av kulturfeltet; bl.a i forlag, festival og som sjef for platebutikk. Høyersten har en BA i Visual Communication fra Kent Institute of Art & Design, og foruten kunst er han opptatt av musikk, litteratur, film og fotball.

www.visp.no

OPPLEV KUNSTEN OG MØT BILLEDKUNSTNER TOR LINDRUPSEN

Født i Kristiansand i 1958 og bosatt på Kråkerøy siden 1987.

Det var grafikken Tor Lindrupsen begynte med, og han har utdannelsen fra Kunst-og Håndverkskolen på grafisk avdeling. Etter noen år som illustratør beveget Lindrupsen seg mer over i det tredimensjonale og har utført en rekke kunstprosjekter for offentlige og private oppdragsgivere. Her i Fredrikstad er det kanskje steinskulpturene i rundkjøringene på Rolvsøyveien som flest kjenner til.

Parallelt med oppdragene har han hatt utstillinger med treskulptur og grafikk. Kroppen, som måten vi er i verden på, har vært og er et sentralt tema og motiv i arbeidet hans. Nå har riktignok dyrenes verden begynt å kreve litt plass, så vi får se hvor det fører. Det er grafikken han kommer til å bruke mest tid på framover.

Du kan se arrangementet og kjøpe billett via lenken under.
Det er begrensede plasser, så ikke vent med å melde deg på!

Kjøp billett her:
https://litthusfred.ticketco.events/no/nb/e/hvordan_ble_en_kunstsamler